dijous, 7 de juny del 2012

I VEUS?

VEUS és la unió d'un grup d'autors valencians, amb una dilatada experiència escènica, amb l'objectiu de propiciar l'escriptura de peces teatrals en un marc d'intercanvi i diàleg entre ells. Després, s'hi sumen directors, actors i resta d'equip amb els que, normalment, per la dinàmica de creació en la que cadascú es troba immers, no tenen l'oportunitat de treballar, facilitant així nous processos de creació.

VEUS fomenta l’escriptura i la creació escènica fora de censures o condicionaments empresarials o de mercat. Afavorint un àmbit d'investigació que produïsca el posicionament de la dramatúrgia front la situació social i política valenciana i que, alhora, amplie i consolide la consciència de l'Autor com element medul·lar o, si més no, germinal del teatre (o d'un tipus de teatre)
 
Amb VEUS, a més, es pretén donar visibilitat a la literatura dramàtica en valencià i promocionar l'intercanvi amb altres autors del mateix àmbit lingüístic, sent, doncs, el català, la llengua vehicular de les seues creacions. 
Així mateix, la visibilització de les dramaturgues i directores valencianes és també un dels objectius bàsics de VEUS.
 
VALÈNTIA és el fruit d'un període de creació intens i enriquidor. Un procés de treball inspirat en el que es va fer servir per a l'obra Zero Responsables (en la que tres dels autors de Valèntia també van participar), on diferents peces, amb distinta autoria, giraven al voltant d'una temàtica comuna per a conformar, finalment, un muntatge amb una dramatúrgia compacta, coherent i compromesa. 

ELS AUTORS

més info: veusvalentia@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada